+32 (0)11 - 818 087

Logus Duurzaam

Logus Duurzaam

Maar liefst 40% van het energiegebruik vindt plaats in gebouwen. De bouwsector heeft daarmee een flink aandeel in de opwarming van de aarde. Bovendien laat de bouwsector een veel te zware voetstap achter op aarde. Om de CO2-uitstoot terug te dringen, moeten we minder fossiele brandstoffen gebruiken. Daarnaast moeten we eco-effectieve producten gebruiken binnen een gesloten kring: cradle-to-cradle.

Slim, zuinig en milieubewust
Logus wil bijdragen aan de doelstellingen van de Europese Unie en Nederland: minimaal 20% reductie van de uitstoot van broeikasgassen, 20% verbetering van de energiezuinigheid en 20% meer gebruik van duurzame energie. We kiezen voor een leefbare toekomst en dus voor duurzaam bouwen. Op alle fronten: binnen onze bedrijven én in de relatie met onze klanten.

Onze inzet
We gebruiken steeds meer ledverlichting in onze showrooms en magazijnen. Energieverslindende airco’s vervangen we door nachtspoeling en koeling via vloeren en plafonds. Voor nieuwbouw gebruiken we duurzame energie en duurzame bouwproducten. Zo heeft de in 2009 gebouwde Logus-vestiging in Zwijndrecht zonnepanelen en een warmte-koudepomp voor lagetemperatuurverwarming, hetgeen gecombineerd met een sterk isolerende schil geleid heeft tot een Energieprestatiecertificaat (EPC) van 0.37.

Daarnaast nemen alle Logus vestingen groene stroom af, dat 100% is opgewekt door middel van Large Hydro (waterkracht). Zie hiervoor het Large Hydro certificaat van Delta Energy.

Uw mogelijkheden
Ons assortiment breiden we uit met eco-effectieve producten die gebouwen water- en energiezuiniger maken. Bovendien adviseren we met kennis van zaken over duurzaam bouwen of renoveren. Van architect tot particulier: iedereen is welkom voor informatie en advies!

Doe de bespaartest!
Grappige cartoons laten 12 tips zien voor energiebesparing in huis. Voor elke bespaartip geef je aan of het iets voor jou is. Aan het eind verzamelen we jouw bespaartips én krijg je extra informatie die het makkelijk maakt om de tips uit te voeren (ook in pdf, handig voor printen en opslaan!). Zo verlaag je zelf je energierekening, en help je het milieu een handje! Doe de bespaartest.

 

         
 
Energiezuinig huis?
 
In 3 stappen naar een
energiezuiniger huis.
 
  • Beantwoord 6 vragen en zie hoe comfortabel en energiezuinig uw
    huis is.
  • Ontdek hoe u uw woning comfortabeler en zuiniger kunt maken.
  • Ontdek besparingen, kosten en of u in aanmerking komt voor subsidies.

Ga direct aan de slag op:
www.verbeteruwhuis.nl